10:55

Інженерний тиждень – 2021

З метою розвитку напрямів STEM – освіти, підвищення зацікавленості учнівської молоді природничими науками та розвитку власного інженерного потенціалу з 25 січня 2021 року стартував «Інженерний тиждень – 2021».  

До заходу залучилися педагогічні працівники та здобувачі освіти  Лісівської філії комунального закладу «Михайлівське навчально-виховне об’єднання» та Бірківської філії комунального закладу «Олександрівське навчально-виховне об’єднання №2» Олександрівської селищної ради Кропивницького району.

Протягом тижня відбувалося занурення учасників у світ інженерії з її завданнями й викликами, ідеями, спробами та перемогами. Учасники закладів загальної середньої освіти Олександрівщини отримали ще один шанс закохатися в науку.

Учасники освітнього процесу мали можливість переглянули відео та підготувати презентації про видатних українських винахідників та інженерів України.

Розглянули і проаналізували всесвітню екологічну проблему, яка стоїть перед людством. З цією метою проведено бесіди з учнями 1-11 класів: «Забруднення води: далеко чи поруч», «Акваланг. Справжні історії», досліди «Що там в океані?», «Бактерії, що зникають».

Робити власноруч інженерну конструкцію і побачити її в дії – найкращий мотив для розвитку творчості учнів та реалізації їхнього інженерного потенціалу. А тому учні разом з вчителями та батьками навчилися виготовляти вироби: «Аквалангіст», паперові маски, м’які іграшки «Круть-верть», будівництво вежі із зубочисток та «Фонтан Герона», інженерний виріб «Що на дні морському?» та ін...

За невеликий проміжок часу діти зрозуміли, що математика, фізика та хімія – не сухі науки, а захоплюючий, дивовижний, незвіданий світ.


Всього коментарів: 0
avatar
Про центр

КУП "Олександрівський ЦПРПП"

27300, Кіровоградська область
Олександрівський район
Кіровоградська область
смт Олександрівка
вул.Незалежності України, 82