Освіта в умовах воєнного часу


10:13

Онлайн-платформ для навчання дітей в умовах воєнного стану

Водночас в умовах війни варто оптимізувати навчальне навантаження. Заняття у синхронному режимі важливі для учнів, проте більше в соціально-психологічному аспекті, ніж у навчальному.

Обираючи методи роботи, важливо пам’ятати, що діти обмежені в ресурсах.

Наразі в Україні працює безліч онлайн-платформ для навчання дітей в умовах воєнного стану:

Платформа «Навчання під час війни»

Тут ви знайдете відповіді на найпоширеніші питання стосовно навчання в Україні та за кордоном під час воєнного стану, інформацію про можливості та допомогу, а також експертні матеріали. Сайт є безкоштовним та постійно оновлюється.

Довідковий центр Eduforsafety.

На цій платформі можна знайти розклад цікавих онлайн-занять на кожний день з вчителями з різних країн. Також тут допоможуть знайти офлайн-школу в тій країні, де ви опинилися, яка готова підтримати навчання вашої дитини. Якщо ви вчитель і готові долучитися до цієї ініціативи, заповнюйте анкету.

Центр дистанційного навчання Приватної школи «Афіни».

Школа «Афіни» готова допомогти вашим дітям завершити навчальний рік за українською програмою і пропонує маршрутні листи з кожного предмету з 1 до 11 класу. Діти можуть з вашою допомогою або самостійно опановувати матеріал. Маршрутні листи містять покрокові вказівки щодо опанування навчального матеріалу. В них є посилання на електронні підручники, інші додаткові ресурси та онлайн-тести. Все, що потрібно вашим дітям – це мобільний телефон. Маршрутні листи можна завантажити і працювати з ними офлайн. До кінця цього навчального року послуга для дітей є безоплатною. Для реєстрації заповніть анкету.

Дистанційний ліцей «Меридіан»

«Меридіан» відкриває платформу зі своїми навчальними матеріалами на вільній основі для всіх охочих на період воєнного часу. Для учнів ліцею будуть доступні відеоматеріали, презентації та додаткові матеріали всього навчального року з усіх предметів згідно з програмами Міністерства освіти та науки України. Заходьте на сайт https://meridianonline.com.ua/, «замовляйте консультацію» та обирайте ваш клас. Заняття передбачені для учнів 9-11 класів.

Школа DZYNIK

На сайті цієї школи ви знайдете онлайн-уроки для 1-11-класників і не тільки за шкільною програмою. Тут викладають активні студенти. Заняття на час воєнного стану безоплатні.

Загальноосвітня дистанційна школа ModernSchool

Modern School - Онлайн школа з дистанційною формою навчання за державним стандартом.

Онлайн-навчання для всіх охочих учнів 5-9 класів! Пакет «Учень» на час воєнного стану безоплатний. Щоб отримати доступ до платформи, потрібно заповнити форму за посиланням - https://bit.ly/3C4aztu

Кейс-уроки від онлайн-школи «Гранд-Експо»

Гранд-Експо пропонує кейс-уроки, їх тексти, ілюстрації, фото, графіка, дизайн.

Команда онлайн-школи Grand-Expo на період воєнного стану в Україні відкриває доступ до 532 кейс-уроків, які допоможуть дітям із користю провести час, відволіктися, навчитись та дізнатись багато нового.

Дистанційна школа Liko Education Online

LEO відкрила безоплатний доступ до навчання для 2-11-класників. Інструкція для реєстрації на навчання в 2-11 класі за посиланням: https://leo.org.ua/images/instruction.pdf

Освітня онлайн-платформа від «Наукового ліцею ім. Клима Чурюмова»

До цієї ініціативи можуть долучитись усі школярі України, які мають доступ до Інтернету. Після реєстрації на сайті на пошту прийде посилання на Телеграм-канал з розкладом та правилами приєднання до платформи.

Екстернат-платформа ALTERRA ONLINE EXTERNAT

Школа AlterraSchool відкрила доступ до платформи з відеоматеріалами та перевірочними тестами. У повідомленні вкажіть клас вашої дитини.

Уроки єдності від JAMM School

JAMM Schhol проводить безплатні онлайн-зустрічі для дітей віком 6-18 років: незвичні уроки; науковий та літературний клуби; руханка; емоційна підтримка психолога. Заповнюйте форму за посиланням та приєднуйтесь https://forms.gle/fESLL91g1wESGojJA

Дистанційна школа «Атмосферна школа».

«Атмосферна школа» на час воєнного стану пропонує безоплатно долучитися до пакета «Слухач». Для початку потрібно зареєструватися  одному з батьків.

Освітня Viber-спільнота Школа_інфо.

Тут розміщується щотижневий дайджест новин, онлайн-марафони для підлітків та вчителів, завдання для учнів 1-11 класів та корисні посилання з різних предметів. Платформа постійно оновлюється.

Ми не знаємо, скільки ще триватиме війна. Але переконані: поки наші діти навчаються, а захисники виборюють свободу на полі бою — у нас велике і світле майбутнє.


Всього коментарів: 0
avatar
Про центр

КУП "Олександрівський ЦПРПП"

27300, Кіровоградська область
Олександрівський район
Кіровоградська область
смт Олександрівка
вул.Незалежності України, 82