14:07

Рейтинг шкіл в Україні

На освітянському порталі зʼявився рейтинг всіх закладів освіти  країни за результатами складеного мультипредметного тесту (НМТ). Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складений рейтинг загальноосвітніх шкіл в тому числі  і  Кіровоградської області.

Як і минулого року, національний мультитест було проведено у формі компʼютерного тестування з використанням лише завдань із закритою формою відповіді. 

На результати НМТ кожного учасника впливали низка чинників, з-посеред яких, окрім дистанційного навчання в закладах освіти, ще й такі важливі, як тип і розташування закладу, педагогічний колектив, матеріальне становище й рівень освіти родини, умови навчання, самостійна підготовка до тестування, отримання додаткових платних освітніх послуг тощо.

Окрім того, на рейтинг вплинуло переміщення учнів багатьох шкіл. Багато випускників залишили свої населені пункти й продовжували навчання в інших областях України або за кордоном.

Усі ці чинники істотно вплинули на місце конкретного закладу освіти  в рейтингу .

Непогані результати  показали випускники комунальних закладів  «Красносілківський ліцей», «Олександрівський ліцей №1».

Дещо гірші результати  мають випускники комунальних закладів  «Олександрівський ліцей №2»,  «Михайлівський ліцей»,  «Красносільський ліцей».

Відділ освіти Олександрівської селищної ради планує проведення розширеної наради за участю керівників закладів освіти, на якій проаналізуються результати НМТ в 2023 році та виробляться  рішення щодо підвищення якості знань учнів.


Всього коментарів: 0
avatar
Про центр

КУП "Олександрівський ЦПРПП"

27300, Кіровоградська область
Олександрівський район
Кіровоградська область
смт Олександрівка
вул.Незалежності України, 82