11:23

Відзначення Дня Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободу людини, європейське майбутнє України.  

З цією метою в закладах загальної середньої освіти були проведені ряд заходів: години пам’яті: «Нам не жаль, бо лягли ми за діло. Гідне жертви життя і кохання», «Зима, що нас змінила», «Вони завжди у наших серцях»; години спілкування: «Небесна сотня! Вічна пам'ять», «Небесній Сотні пошана й молитви», «Скарані за любов до України», «Небесна сотня воїни Майдану», «Майдан-як воно було»; бесіди-диспути: «Слава на віки», «Герої не вмирають», «У нашій пам’яті вони назавжди залишились…»; виховні години: «А сотню вже зустріли небеса…», «Летіли легко, хоч Майдан ридав…», «Ми гідні сини і доньки своєї неньки-України», «Небесня Сотня-новий символ незалежності»; учнівські дебати: «Що означає бути патріотом», «Слідами учасників Революції Гідності…».

Школярі долучилися до Всесвітньої тихої акції «Ангели пам’яті». В закладах освіти були проведені майстер-класи з виготовлення паперових витинанок у формі ангелів.

Шкільними бібліотекарями були органзовані тематичні виставки: «Герої не вмирають. Просто ідуть у небеса», «Україна – територія гідності і свободи», «Люди, що змінили хід історії», «Герої нашого часу».

Проведення таких заходів дає змогу кожному підлітку глибоко усвідомити причини та наслідки трагічних сторінок історії, збагатити свої знання про ті буремні дні, про Євромайдан.

Слава Україні! Героям слава!


Всього коментарів: 0
avatar
Про центр

КУП "Олександрівський ЦПРПП"

27300, Кіровоградська область
Олександрівський район
Кіровоградська область
смт Олександрівка
вул.Незалежності України, 82